Vihertaso ja Viherpalvelu Greener yhdistyvät
Tiedotteet | 21.5.2019

Vihertaso Oy laajentaa viheralueiden hoitoon ostamalla Viherpalvelu Greenerin

Vihertaso Oy ostaa Viherpalvelu Greener -liiketoiminnan Helsingin Kukkatoimitus Oy:ltä ja laajentaa liiketoimintaansa viheralueiden hoitoon. Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella toimiva Viherpalvelu Greener tarjoaa viheralueiden ylläpitoa ja hoitoa, kausikukkien toimittamista, sisätilojen viherkasvien hoitoa ja viherrakentamisen pienprojekteja.

Kaupan myötä Vihertaso Oy:llä on rakentamisesta hoitoon ulottuva liiketoiminta, jolla on erinomaiset kasvun mahdollisuudet viherrakennus- ja -hoitomarkkinoilla.

”Greeneriä ja Vihertasoa yhdistää viheralan ammattitaito sekä halu luoda kauniita ja laadukkaita viheralueita. Molemmille yrityksille on tärkeää palvella asiakkaita hyvin. Uskon, että tarjoamastamme kokonaisuudesta tuli kaupan myötä entistäkin houkuttelevampi sekä asiakkaille että potentiaalisille työntekijöille”, kertoo Hanna-Kaisa Javanainen, Vihertason toimitusjohtaja.

”Uskon, että Greenerillä on loistava tulevaisuus osana Vihertasoa. Greener saa Vihertasolta hyvää tukea omaan lupaavaan kasvuunsa. Koemme myös, ettemme kaupan johdosta kilpaile merkittävän asiakasryhmän eli viherrakentajien kanssa samoista markkinoista. Pystymme Helsingin Kukkatoimituksessa keskittymään kukkien ja viherkasvien tukkukauppaan.”, iloitsee Juhani Kotilainen, Helsingin Kukkatoimituksen perustaja.

Huhtikuussa toteutetussa liiketoimintakaupassa Vihertaso Oy:n pääomistajana jatkaa JATKAJA-yhtiö. Helsingin Kukkatoimitus Oy tulee uudeksi vähemmistöosakkaaksi Hanna-Kaisa Javanaisen ja Vihertason perustajan Esa Lahtisen rinnalle. JATKAJA jatkaa Vihertason kehittämistä modernin kasvuyrittäjyyden opeilla sekä digitalisointia hyödyntämällä.

Vihertaso Oy on vuonna 1983 perustettu viherrakentamisen hankkeita toteuttava yritys. Toteutettuja hankkeita on jo yli 1000. Yrityksen asiakkaita ovat rakennusliikkeet, kunnat, kaupungit ja isännöitsijätoimistot. Vuosittainen liikevaihto on noin 1,7 milj. euroa.

Viherpalvelu Greener tarjoaa viheralueiden hoitoa, viherrakentamista, viherkasvien hoitoa sekä konsultointia ja neuvontaa. Greenerin asiakkaita ovat mm. kunnat ja kaupungit, yritykset, asunto-osakeyhtiöt ja yksityisasiakkaat. Vuosittainen liikevaihto on noin 1,1 milj. euroa.

JATKAJA on kehitys- ja sijoitusyhtiö, joka mahdollistaa yrittäjävetoisen jatkuvuuden pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. JATKAJA osallistuu aktiivisesti yritysten jatkokehittämiseen ja sijoittaa pitkäjänteisesti. JATKAJAlla on mittava kokemus kasvuyrittämisestä, kansainvälistämisestä, uudistamisesta ja digitalisaatiosta.

Lisätietoja tarjoaa:

Hanna-Kaisa Javanainen
Toimitusjohtaja, Vihertaso Oy
Puh. 050 486 8492
Email. hanna-kaisa.javanainen@vihertaso.fi

Juhani Kotilainen
Perustaja, Helsingin Kukkatoimitus Oy
Puh. 010 396 83 11
Email. juhani.kotilainen@kukkatoimitus.fi

Mathias Calonius
Hallituksen puheenjohtaja, Vihertaso Oy
Puh. 0500 424 090
Email. mathias.calonius@jatkaja.fi